komutkomutkomutkomutkomutkomutkomutkomutkomutkomut

Konstig drröm inatt... Bh:n och alla tröjor var för små, helt plötsligt hade jag JÄTTEBRÖST.... Äckligt var det, visste inte vart jag skulle ta vägen...
Dessutom ska jag säga att ju större magen blir desto mindre känns brösten... Jag har alltid haft problem med att det har varit så stora men nu är de fan små... Man uppskattar inte vad man har förrän man "förlorar" det....

Matte och jag är så äckligt lika. Han frågade mig om inte jag ville se en Lasse Åberg (Stig Helmer) film. Jag kände verkligen för det. Och då sa han att jag skulle bestämma vilken och när jag sa "Skidresan" så såg jag lättnaden och sen förvirringen i hans ögon. Det var precis det han hade tänkt på... =) Läskigt.

Jag vet att jag tjatar, men jag vill verkligen att hon ska komma ut nu. Så att jag får en andledning att stanna hemma.... Det börjar bli jätte tråkigt och samtidigt stressande att vara hemma. Plus att när hon väl kommer kan jag börja packa på allvar. Det ska bli så jävla skönt att flytta!

Som jag sa till mamma idag, det känns asjobbigt att veta att man ska in till sjukhuset vilken dag som helst. Men inte när, och inte hur det ska gå till och framförallt inte vart jag ska. Det enda jag vet är att  jag ska dit, nån dag.... Men när?

Nä, nu orkar jag inte negga mer. Ska nog gå och lägga mig och se om jag får sova något inatt... Hoppas det.

Puss och kram
 

Jag älskar att ha rätt...

Upptäckte en sak idag.

I Rasmus på luffen står Paradis Oskar och Rasmus och sjunger för de fina damerna och de söta flickorna, precis i början av äventyret, de får tyvärr bara kakor istället för pengar för sången. Jag upptäckte då att mamman ropar på flickorna med namnen "Margareta och Elisabeth", samma som syskonen i "Madicken".

Tyvärr var jag tvungen att krossa Mattias självförtroende med min kunskap, =) och han nekar fortfarande till att Madicken egentligen heter Margareta... Även fast det står i klartext på Wikipedia. =) Helt onödigt vetande men jag tyckte att det var rätt häftigt.

Hade Astrid någon tanke med det?

But then again, varför skulle hon vilja framställa Madickens mamma (Kajsa - briljerar lite) som snål och tråkig?

Nåja, nu ska jag försöka övertala Matte att vi ska åka upp till krysset och köpa något... För jag är sååååå RASTLÖS!

Puss och kram

Sömnlös i Salem...

Helt otroligt. Jag kan bara inte sova!
Har varit vaken sen halv fyra och tankarna har bara snurrat runt i skallen på mig. Var till slut tvungen att gå in och sätta mig i badrummet och skriva ner allting i ett kollegieblock... Jag kunde ju inte sätta mig i vardagsrummet för då skulle jag väcka Matte med ljuset.

När klockan var 05.35 så väckte jag Matte och frågade när han skulle gå upp.. Han ska tydligen inte ens jobba idag fick jag veta då. Myspys tänkte jag och hoppades kunna somna ihopkrupen intill honom... Men icke.. Så nu sitter jag här, och tänkte sätta mig och skriva ner allting som jag skrev i blocket på datorn så att man kan redigera allting lite bättre. Får se hur det går, för katterna är helt galna och flyger efter varandra i hela lägenheten. Hade tänt lite stearinljus för att inte störa för mycket samt för att värma upp lägenheten, den är nämligen svinkall.. Men jag kände att jag var tvungen att släcka alla utom två eftersom man aldrig vet om det kommer en katt flygandes över bordet.

Så, nu tänkte jag återgå till mitt Word-dokument. Så puss och kram på er och hoppas att ni får en jätte trevlig dag!

VÄRKAR

Haha, fan här har man gått och gnällt över att man inte får några värkar, och när de väl kommer blir man så rädd att man inte kan sova... Nu var det ju faktiskt inga "riktiga" värkar jag råkade ut för, eftersom de var MYCKET mesigare än de jag hade för några månader sen när jag hade urinvägsinfektion. Men det här var helt annorlunda ändå och kom med 6 min mellanrum. Fast jag väckte ändå inte Mattias eftersom jag tyckte att det var dumt att stressa upp honom mitt i natten för något jag kände inte var på riktigt.

Mellan klockan kvart i två och kvart i fyra höll de på. Iallafall var det kvart i fyra som jag senast tittade på klockan innan jag utmattadd somnade.

Det läskiga var att Helena, min granne ringde på morgonen och sa att hon hade vaknat vid samma tid som jag och tänkt att "Nu är det dags"... För det var precis så jag tänkte när den första värken väckte mig. Fast jag kanske svor lite mer inombords.. =)

Och så har det ringt hela morgonen, alla har verkligen ringt. Till och med barnmorskan. Jag hade tydligen en til redan imorse klockan 7.30, och hon undrade varför jag inte kom. Men jag hade totalt missat att det var idag, så nu bokade vi om den till lite senare idag. Förhoppningsvis är detta sista gången.

Nä nu ska jag ringa mamma och jaga upp henne lite. Det kan hon behöva... =) Hon har ju ringt mig varje morgon och frågat om det har hänt något. Och så har hon inte gjort det idag av alla dagar... =(

FRINGE ikväll.. Får jag inte missa!

KRam på er!

ORKA....

Fan va jag är seg idag... Bara en massa konstiga drömmar, inget vatten eller värkar... bara sparkar...

Men jag har världens bästa pojkvänn iallafall. =)

Usch jag orkar fasiken inte skriva något... Det mesta jag har gjort idag var att plocka ur och sätta igång en ny diskmaskin... Och plocka upp tvätten från golvet... Det ska bli så skönt när Matte kommer hem så att jag får lite sällskap... Jag är inte speciellt social idag, bara ensam...

=)

Kanske ska man ta och försöka läsa en bok?

Puss

The chef is awake....

Japp, kocken i mig har vaknat. Men fan va jag var tvungen att ruska i den, tilloch med klä på den och putta ut den genom dörren och in i köket. =)

Jag var livrädd när jag ställde mig i köket och bestämde mig för att pröva något nytt... Bara något så enkelt som att KOKA KYCKLINGFILÉN istället för att som vanligt steka den.... Det ena ledde till det andra och nu står jag snart med en färdig kycklingsoppa med ris på bordet och väntar på att Matte ska komma hem och säga vad han tycker...

Så jag har faktiskt inte så mycket tid att sitta här och skriva, även om jag verkligen vill...
Men jag tänkte överraska min älskling när han kommer hem med ett halvstädat hem och färdig dukat bord.... =)

Wish me luck...

Puss!

Jag drömde att jag var smal....

Jag hade en svart bikini, stod på en strand och hade en platt mage dock med strimmor på... Men det gjorde ingenting eftersom alla sa att jag var så snygg.

Längtar efter min bebis, vill att hon ska vara ute nu. Vill inte tänka på förlossningen, vill bara att den ska vara över....

Måste åka och handla i helgen, vi har fan ingenting roligt att äta hemma så jag försöker få Matte att åka någonstans och äta något gott. För jag är as hungrig.

Nästa månad kommer inte att bli rolig eftersom jag fick min första telefonräkning på den nya telefonen idag. ÖVER 800 SPÄNN!! Ajajajaj.... sa min mage då....

Matte pratar med sin mamma i telefonen och försöker förstå vad man ska köpa till en bebis... =) Och vart man gör det... Men en sak kan jag säga, det blir fan inga dyra grejjer här inte. =)

Nä, nu är jag hungrig!

PÖSS!

Usch vad jag längtar!

Jag vill kunna gå normalt igen... Inte vagga fram....
Jag vill ha nya byxor och tröjor, skor och jackor... Och ny tid. Ny vinter, med snö....

♥Mest av allt vill jag ha min lilla bebis.♥

Kanske åker till IKEA i helgen med pappa och handlar lite. Bara lite. Matte och jag ska iallafall åka och handla babykläder iallafall. Vi låg och pratade om vad vi ska köpa igår kväll. Jätte mysigt. =) Och så ska vi möblera om och sätta ihop spjälsängen.

Igår slet jag som ett djur på jobbet.... haha nä, inte riktigt. Men jag jobbade iallafall över 10 timmar. Men jag satt ju mesta tiden och pillade med listor och lagerplatser på datorn. Det var skönt att få det klart men det hade ju varit skönt att kunna ta det idag oxå så jag slapp alla problem som jag fick idag. =(

Beatrice har legat vid mina fötter hela natten, och lite på mig. Men imorse när de tyckte att jag skulle gå upp och fylla på deras matskål levde båda två rövare för att få mig att inse att maten var slut. Det tog ett tag men tillslut fattade jag. Och då blev de lugna igen. Fast då var klockan 04:45, 30 min innan min klocka skulle ringa.. Kändes sådär faktiskt.. Så jag låg och halvsov och klappade Beatrice tills den gjorde det.

Fötterna är svullna och imorse kändes de helskumma, det går inte att beskriva känslan bättre än att det kändes som att jag hade en vatten/luftblåsa ovanpå foten som "fladdrade" när jag rörde på foten.... Jaaa, jag påstår inte att det låter vettigt direkt.

Imorgon är det iallafall sista dagen här, funderar på att baka något eller åka och handla något på lunchen imorgon. Men jag vet inte. Vi får se hur dagen går. Sollan säger att egentligen är det väl företaget som ska bjuda mig på något, men jag tror inte att de kommer att göra det. Fast man vet ju aldrig med gottegrisarna här... =) Orkar nog fan inte baka... Ska fråga Sollan om inte vi kan åka och handla imorgon. Hoppas att de kommer att sakna mig här.. =)

KRam kram

Allt möjligt...

Matte kom hem ändå igår! Och kommer nog att göra det hela veckan. Snart är det bara två veckor kvar tills hon är planerad och då hoppas jag verkligen att de inte tänker skicka upp Matte till Hudiksvall igen eftersom Sonny ska göra teoriprovet, det skulle inte vara snällt.
Jag hoppas att muppen som Matte jobbar med ibland kan ha vett att hålla sig frisk så att han kan vara den som åker upp. Men det vet man aldrig med såna muppar.

Igår blev vi verkligen mätta, graviditeten sätter sina spår nu och helt plötsligt när jag klev ur Sollans bil i centrum igår så ville jag ha fiskbullar och potatis. Hade tänkt att äta lax eftersom inte Matte skulle komma hem, men när jag pratade med honom och insåg att han var på väg hem så lät det mycket godare med fiskbullar. Och fan va gott det var. =) Nu är det säkert många som rynkar på näsan, men det skiter jag i, för jag får äta vad jag vill!!! Nästan iallafall.

Igår tjöt sirenerna i Salem hela kvällen tyckte jag.. Och sen kom det en helikopter och svävade över Mosshagen. Enligt rykten så har de hittat ett lik några hundra meter från oss. Men det är inget jag vet om det är riktigt sant eftersom det inte kommer upp några nyheter om det. Fast att sväva omkring i en helikopter med strålkastare i ca en timme eller mer verkar vara lite väl mycket pådrag för något mindre. Iallafall när de svävar över samma ställe hela tiden.

Natten var hemsk som vanligt, får alltid mer ont på kvällen och natten än på dagen. Och jag får verkligen kämpa för att kunna ta sig ur sängen på morgonen eftersom jag är så stel. Och nästa vecka har jag inte så mycket större val än att vara ledig. Men jag tror att jag behöver det. Björns ersättare kommer ju och ska läras upp på måndag, och då ska hon sitta på min plats. Så då måste jag vara borta.

Det skulle vara skönt att bli sjukskriven bara, men det är ju tyvärr ingen garanti att man blir det även om läkaren tycker att man ska det. Och föräldrarpenningen har jag ingen lust att ta ut i förskott. Speciellt inte när hon kan komma ut två veckor senare än den 30:e. Funderar på att i helgen jobba som fan med att sätta ihop spjälsängen och möblera om. Springa runt i butiker och handla babykläder och kanske till och med packa lite. För det vet jag inte om jag kommer att ha tid till när hon väl är ute. Man kanske ska flytta inflyttningsdatumet ändå... =) Nä, tror inte det va.

Nä, nu har jag faktiskt inte så mycket mer att skriva om. Så jag tänkte vara en liten arbetsmyra och jobba lite på lunchen. Det är ändå så lugnt och skönt då. Inga som ringer och inga mail... haha

Puss och kram!


Två stressmoment mindre...

Packat väskan  - Check...
Sålt lägenheten  - Check...

=)

Lite humor får man väl ha?

Fast idag är jag faktiskt inte glad alls. Inte min mage heller för den delen.

Barnmorskan sa att:
 - jag har lågt bloddtryck, fortfarande...
 - mina blodvärden är ok
 - hennes huvud fortfarande går att röra men det är definitvt på rätt väg
 - livmodern växer på bra 33 cm eller nått sa hon den här gången
 - jag bör inte ligga på rygg för det trycker på blodkärl och hennes hjärtrytm går ner (dessutom blir jag yr)

Ett stressmoment som är kvar är att jag inte har hunnit lära upp Sara på fatureringsdelen riktigt än. Jag ska försöka jobba den här veckan ut men det börjar fan att ta emot riktigt ordentligt på morgnarna nu. Och dessutom känns hela dagarna helt värdelösa.

Nä, hoppas att alla mår bra.

Puss och kram!

Jaha, då sitter man här då...

Har inte ont alls idag, iallafall inte om man jämför med tidigare dagar. Lite smärta har man ju men det är ingenting som jag inte klarar av... =) Natten var dock hemsk. Men helgen var okej. Lite stel men mycket positivt som vägde upp liksom. DÄR KOM DET!!! Fjortisordet, det bara kom... haha Liksom...

Gick faktiskt in på min facebook i helgen, och det var väl nedra tur det...! Det visar sig att även om jag har glömt bort världen så har den inte glömt bort mig... Hade fått jätte mycket gratulationer på min födelsedag (?!) visste inte att folk brydde sig så mycket.. haha. Och dessutom tre eller fyra nya meddelanden från Ibby och Matt. Usch vad jag kände mig dålig när jag såg att jag fått dem. Har tänkt på dem massor men som jag sa till dem, när man kommer hem från jobbet är man så jävla trött på datorer att man bara vill spy.

Iallafall...

Vi hade visning igår, söndag. Det gick nog ganska bra tror jag. Lägenheten blir eventuellt såld idag. Det är ingen idé att hoppas på ett mirakel och tro att någon kommer att bjuda över 600 000 kr för den. Så vi tar det vi fått. Det känns liksom säkrast. (där smög det in igen... - liksom)

Dessutom köpte vi en kamera, en PENTAX systemkamera... Fråga mig inte vad det var för modell, för det vet jag fan inte. Vi tittade först på en SONY, men när det väl kom till kritan så fanns den inte kvar och skulle inte komma in förrän 2-3 veckor senare... Och då har hon eventuellt kommit ut redan, och att sätta sig och lära sig en liten "mini-dator-till-kamera" när ungen är född det är fan inte bra planering. Då ska allt redan vara klart... Så iallafall när säljaren upptäckte att den inte fanns så fixade han fram en "bättre", den var iallafall dyrare, men vi fick den till samma pris som SONYn. Det var ju najs tyckte vi.

Under visningen så slängde vi förresten in katterna till svärföräldrarna, i det lilla gästrummet. Där skötte de sig exemplariskt måste jag säga. De var helcoola när vi kom och hämtade dem sen. ♥ Mammas små älsklingar.

Nej jag har inte packat min BB väska än, jag ska göra det, ikväll, eftersom jag tvättade igår.
Har fått lite grejer till bebisen som ska packas ner oxå, fast det mesta tror jag kommer att vara för stort. Så det blir väl till att åka till tumba och handla lite. Usch, va stressad jag blev nu...

Vad är det man ska ha med sig egentligen...?

BEBIS:
- Mössor
- Strumpor
- Bodys
- Blöjor

JAG:
- Myskläder
- Morgonrock

Äsch, jag orkar inte nu på jobbet. Tar det sen när jag kommer hem.

Det verkar som att det kommer att bli mycket här på jobbet idag. Klockan är tio i åtta och en viss person är inte här än, vilket brukar betyda att personen i fråga är "sjuk"... FAN VAR IRRITERANDE. Jag skulle ha sjukskrivit mig och stannat hemma, men nä. Jag är för "snäll"/ dum för det. Dessutom, vad skulle jag göra hemma förrutom att klättra på väggarna och bita ner naglarna till nagelbanden?

Jahopp, det är väl dags att sätta igång på riktigt igen då. Har ju gjort lite redan idag men nu blir det på riktigt.

PÖSS!


Vad gör jag här?

På mindre än 5 timmar har mitt humör totalt sjunkit ner i botten... Läskigt.
Jag har ingen lust med någonting.

När jag kommer hem hoppas jag att Matte bara vill ligga i sängen och mysa hela fredagen.. För jag är så trött, och har saknat honom så mycket.. Jag vill åka hem nu... bara några timmar kvar...

Hem...

*suck*

Inte min dag idag...

Dumma Lotta drack upp all mjölk igår kväll, så det blev inga flingor till frukost. Och orkade inte göra mackor eftersom de var frysta.

Kom iväg tidigt till bussen imorse, men bara för det var ju den såklart sen så att jag missade 708: an i centrum. Så jag tänkte att jag skulle sitta kvar och ta tåget från Rönninge istället. Möter 725:an mot Tumba som hade gått fortare för mig att ta men jag tänkte ju inte på den eftersom jag precis hade sett 725:an innan åka mot Tumba. Trodde inte att de gick med så korta mellanrum.
Iallafall, kommer ner till Rönninge, alla "går" ifrån mig eftersom jag inte kan gå så fort... Och jag missar tåget... Såklart. Hade säker hunnit med det om inte bussen hade varit sen, varför tänkte jag inte på det?

Kommer till Flemmingsberg med nästa tåg som såklart hade en avstängd och låst vagn där jag stod och väntade på plattformen så jag fick tillsammans med några andra stressa fram till nästa dörrpar. Iallafall. Bussen till Vårby 740, några minuter sen.... Såklart.

Men hade det inte varit för Matte, som innan han åkte till Hudiksvall i måndags la in Bryan Adams album på min telefon, och dessutom skickade gulliga sms till mig den här morgonen, så hade den här damen haft ett mycket sämre humör just nu. Och att han kommer hem idag, det är ju ännu bättre. =)

Nä nu ska jag gå ut och se om det finns något ätbart någonstans eftersom jag inte fick någon frukost.

Puss och kram på er.

Varför kommer du inte ut lilla vän?

Gah.... Det var inte bra att hälsa på Dessi igår... HELA natten har jag drömt om bebisar... HELA NATTEN!
=) Det är klart att det var bra att hälsa på och "träna" lite. Det känns bara så overkligt fortfarande. Cathrine försökte vara ett stöd samtidigt som hon försökte banka in faktumet att jag snart kommer att bli mamma i mig. Det gick inge vidare.
 
Bara tanken att JAG... av alla människor... snart ska ha en alldeles egen liten plutt som Daxten... Det är så overkligt, ungefär som att Matte en dag skulle komma hem med en hundvalp åt mig... Det är nästan skrattretande. Ta det inte fel, men jag kan fortfarande inte tro det.

HELT SJUKT!!!! Om det är ett skämt är det fan inte roligt. Men det tror jag inte..
Mäklaren ringde precis och sa att han har fått 4 mail om vår lägenhet. HELT SJUKT som sagt, med tanke på att den las ut IGÅR på Hemnet. Om det är nån som skojjar så är det fan inte kul alltså. Men är det inte det så är det ju jätte skönt om det här skulle gå så fort. Då kanske vi kan ställa in visningen den 12 till och med.

Men det är ju ett spel det där, den ena som vill lägga ett bud nu, har ju lagt det under det vi helst skulle vilja ha, däremot så skulle det vara guld om den kan flytta in fort så att vi kan flytta till vårt nya hem. Fan va jag svamlar. Det är nog bäst att äta lunch nu. Börjar bli knäpp i bollen känner jag.


=) Men gladare blev jag iallafall!

PÖSS!

Nu ligger vår lägenhet ute på hemnet.

Så nu tipsar ni alla ni känner om att det finns en mysig tvåa till salu i ett fint område i Salem, så att vi kan flytta in i den nya lägenheten den första december!!! Ha ha ha.

Nämen seriöst, gör det!

Idag har jag varit hos sjukgymnasten och hon konstaterade att min högra sida på höften är högre än den vänstra. Så hon sträckte på den och hade sig. Dessutom fick jag låna ett bälte som ska stabilisera höften. Det är jätteskönt, så nu ska jag gå och jobba imorgon, det känns bara dumt att sitta hemma och stirra in i väggen... Som tv:n sitter på...=)
Även om jag egentligen skulle behöva packa den där väskan som man ska ha med sig på BB.... =(  Och förbereda inför babyns hemkomst... Inte gjort alls.

Efter barnmorskan åkte jag till förlossningen på Södertälje sjukhus och hälsade på Dessi och lill Daxten. Han hamnade nästan direkt på min mage/mitt bröst till lillgrodans stora förtret, för hon började sparka och leva rövare där inne på en gång Men stackars Daxten verkadeinte bry sig om sparkarna utan somnade lugnt... Såfort jag hittar kabeln till datorn så ska jag lägga upp bilderna jag tog på honom... Lilla sötnos, skrynkel, russin, eskimå, Dax-Vax och allt han nu fick heta... Hahaha

På vägen hem så ösregnade det, jag vart blöt och kall... Så väl hemma värmde jag lite mjölk och blandade i O'boy, kröp ner under täcket i soffan och slö tittade på tv en stund innan jag somnade. Vaknade vid 4 och nu sitter jag här...

Nu ska jag gå och kolla om det finns något som jag kan laga till lunchlåda imorgon. Antingen det eller så äter jag den tråkiga pajen som ligger i frysen som backup och väntar på mig... =( Inte speciellt roligt dock...

Puss och snusk på er!


RSS 2.0